Nieuws

Uitreiking certificaten.


13-6-2018 10:16De opleiding tot energie-adviseur van onze energiecoaches is succesvol afgesloten. Op 19 mei 2018 zijn bij de molen De Grauwe Beer in Beesel tijdens een informeel en gezellig samenzijn de certificaten door Jan Linssen van OzzeEnergie (die de opleiding gegeven heeft) uitgereikt. Na de uitreiking van de certificaten en een uitgebreide rondleiding door de molen, is het geheel afgesloten met koffie en vlaai. Vanaf dat moment konden onze energiecoaches dus officieel aan de slag als bevoegd energie-adviseur.


De Groen Vogel op RTV-Roermond


25-4-2018 16:40Tijdens de Sint-Jorisdag op 22 april 2018 in Beesel is onze energiecoach Paul Beerends geïntervieuwd door RTV-Roermond. Een onverwacht stukje reklame voor ons en Paul heeft goed kunnen uitleggen wat de doelstellingen van het nieuwe project van de De Groene Vogel zijn. Paul is hierdoor dan ook "wereldberoemd" geworden in Roermond en omstreken. Op de site van RTV-Roermond is een kort verslag van de Sint-Jorisdag te zien, waaronder ook het intervieuw met Paul op onze stand.


De Sint-Jorisdag in Beesel


25-4-2018 16:32Op zondag 22 april 2018 heeft De Groene Vogel deelgenomen aan de Sint-Jorisdag, met als thema dit jaar "De Draak van de Verspilling". Dit was een mooie gelegenheid om ons te promoten en te presenteren aan de bewoners van het "Drakenrijk" (het dorp Beesel) en de gemeente Beesel. We hadden een "standje" in de grote tent waarin ook het podium was voor alle optredens. Tijden een muzikaal deel van het progamma was het een hele uitdaging om een goed informatief gesprek te voeren. Maar desondanks hebben zich 9 belangstelling hebbende woningeigenaren bij ons aangemeld voor een intake of meer. Geen verkeerd resultaat, beter als verwacht. 


Start uitnodigen intake's


16-4-2018 16:50Op zaterdag 31 maart zijn we gestart met het rondbrengen van onze flyers en begeleidende brieven van de gemeente Beesel in de eerste batch woningen in de gemeente Beesel. Middels deze flyer en begeleidende brief nodigen we woningeigenaren uit om contact met ons op te nemen voor een intake, een eerste gratis informatief gesprek. Het "echte werk" is hiermee begonnen. En nu maar hopen dat de woningeigenaren gaan inzien hoe belangrijk het is om een proces van energiebesparing in te gaan en hun woningen maximaal energieneutraal te maken. Wij zijn er klaar voor om hun hierin te adviseren en te begeleiden.


Energiecoaches gezocht


21-2-2019 12:53Gezien de omvang van de voorgenomen activiteiten van De Groene Vogel, moeten wij het huidige team van 5 energiecoaches uit gaan breiden naar zo’n 10 energiecoaches. Wij zoeken dus vrijwilligers die interesse hierin hebben. Als je voldoende vrije tijd hebt om in de avonduren en/of op zaterdag bij elkaar zo’n 5 uur per week aan De Groene Vogel te kunnen besteden, als je affiniteit hebt met de wat technische zaken in en rond het huis, als je in het bezit bent van een smartphone, als je met een tablet overweg kunt en als je makkelijk met mensen in contact komt, dan ben je onze man of vrouw waarop we zitten te wachten. Je krijgt van ons een professionele opleiding tot energiecoach, er wordt een iPad met de benodigde software beschikbaar gesteld, de benodigde tools worden beschikbaar gesteld en naar gelang onze inkomsten is er een vrijwilligersvergoeding mogelijk.

Kan je niet wachten om bij ons te beginnen, meld je dan aan op de Interesse pagina van deze website. Of bel ons op 077-2050050.