Nieuws

Duurzaamheidsvisie


26-3-2019 16:59In de periode van september 2018 tot februari 2019 deelgenomen aan meerdere werksessies om input te leveren in de plannen betrekking hebbende op de energietransitie en duurzaamheidsvisie die de gemeente Beesel voor de komende jaren aan het ontwikkelen is.


Beleeffair 2018


26-3-2019 16:51Op 17 oktober 2018 hebben wij ons op een mooie zonnige dag gepresenteerd op de Beleeffair 2018 op de markt in Reuver. Een initiatief van de gemeente Beesel, bedoeld om o.a. een bewoners-informatiemoment te creëren om hun op de hoogte te brengen van de voorgenomen activiteiten van de komende energietransitie. Tevens bedoeld om de bewoners er meer in te betrekken.


Politiek Café


26-3-2019 16:38Op uitnodiging van SamenVerder hebben wij op 3 oktober 2018 als "ervaringsdeskundigen" deelgenomen aan een politieke discussie en hebben een zinvolle bijdrage kunnen leveren aan een stuk beeldvorming omtrent de voorgenomen energietransitie in de gemeente Beesel. 


Uitreiking certificaten


13-6-2018 10:16De opleiding tot energie-adviseur van onze energiecoaches is succesvol afgesloten. Op 19 mei 2018 zijn bij de molen De Grauwe Beer in Beesel tijdens een informeel en gezellig samenzijn de certificaten door Jan Linssen van OzzeEnergie (die de opleiding gegeven heeft) uitgereikt. Na de uitreiking van de certificaten en een uitgebreide rondleiding door de molen, is het geheel afgesloten met koffie en vlaai. Vanaf dat moment konden onze energiecoaches dus officieel aan de slag als bevoegd energie-adviseur.


De Groen Vogel op RTV-Roermond


25-4-2018 16:40Tijdens de Sint-Jorisdag op 22 april 2018 in Beesel is onze energiecoach Paul Beerends geïntervieuwd door RTV-Roermond. Een onverwacht stukje reklame voor ons en Paul heeft goed kunnen uitleggen wat de doelstellingen van het nieuwe project van de De Groene Vogel zijn. Paul is hierdoor dan ook "wereldberoemd" geworden in Roermond en omstreken. Op de site van RTV-Roermond is een kort verslag van de Sint-Jorisdag te zien, waaronder ook het intervieuw met Paul op onze stand.


De Sint-Jorisdag in Beesel


25-4-2018 16:32Op zondag 22 april 2018 heeft De Groene Vogel deelgenomen aan de Sint-Jorisdag, met als thema dit jaar "De Draak van de Verspilling". Dit was een mooie gelegenheid om ons te promoten en te presenteren aan de bewoners van het "Drakenrijk" (het dorp Beesel) en de gemeente Beesel. We hadden een "standje" in de grote tent waarin ook het podium was voor alle optredens. Tijden een muzikaal deel van het progamma was het een hele uitdaging om een goed informatief gesprek te voeren. Maar desondanks hebben zich 9 belangstelling hebbende woningeigenaren bij ons aangemeld voor een intake of meer. Geen verkeerd resultaat, beter als verwacht. 


Energiecoaches gezocht


21-11-2019 19:43Gezien de omvang van de voorgenomen activiteiten van De Groene Vogel, moeten wij het huidige team van 5 energiecoaches uit gaan breiden naar zo’n 10 energiecoaches. Wij zoeken dus vrijwilligers die interesse hierin hebben. Als je voldoende vrije tijd hebt om in de avonduren en/of op zaterdag bij elkaar zo’n 5 uur per week aan De Groene Vogel te kunnen besteden, als je affiniteit hebt met de wat technische zaken in en rond het huis, als je in het bezit bent van een smartphone, als je met een tablet overweg kunt en als je makkelijk met mensen in contact komt, dan ben je onze man of vrouw waarop we zitten te wachten. Je krijgt van ons een professionele opleiding tot energiecoach, er wordt een iPad met de benodigde software beschikbaar gesteld, de benodigde tools worden beschikbaar gesteld en naar gelang onze inkomsten is er een vrijwilligersvergoeding mogelijk.

Kan je niet wachten om bij ons te beginnen, meld je dan aan op de Interesse pagina van deze website. Of bel ons op 077-2050050.